Van Loy pakt opnieuw toptien in Telenet UCI World Cup

vanloyzeven
Ellen Van Loy heeft een uitstekende wedstrijd gereden in het Duitse Zeven. In de manche voor de Telenet UCI World Cup deed de Telenet Fidea Lion even mee voor het podium, maar uiteindelijk moest ze tevreden zijn met een zevende stek. Jolien Verschueren (21ste) kwam niet in het stuk voor.

Van Loy staat op een uitstekende vijfde plaats in het algemene klassement van de Telenet UCI World Cup. Ze startte uitstekend en ging tot twee keer toe in de achtervolging op winnares Sanne Cant en Sophie de Boer. Ze reed een hele tijd voor renners als Anna Maria Arzuffi, de Boer en wereldkampioene Thalita de Jong uit. Uiteindelijk trapte Van Loy op haar adem, waarna ze nog terugviel naar een nog steeds uitstekende zevende plaats. Daardoor blijft ze ook in de topvijf van het Telenet UCI World Cup-klassement, mede door de slechte dag van Carla Manie.

Voor Jolien Verschueren werd het een offday. De Kruishoutemse ging nog degelijk van start, maar het parcours was niet op haar maat. Ze werd uiteindelijk afgetekend 21ste. Voor Verschueren is het klassement in de World Cup al een tijdje niet meer van tel.

Loes Sels is stilaan op de weg terug na haar zware valpartij. Ze vond een parcours terug op haar maat in Zeven en ook Sven Vanthourenhout zag dat het goed was. “Loes reed een goede koers en is op de weg terug.”

Deel dit bericht