Van Loy steekt zege op zak in Berencross

CYCLOCROSS BERENCROSS MEULEBEKE
Ellen Van Loy heeft zaterdag de Berencross in het West-Vlaamse Meulebeke gewonnen. De renster van de Telenet Fidea Lions zette reeds in de eerste ronde een solo op en haalde het voor ploeggenoot Jolien Verschueren en Joyce Vanderbeken. Loes Sels werd vierde en Karen Verhestraeten vijfde.

Reeds van in de openingsronde trok Ellen Van Loy in de aanval. In de zandbak sloeg ze een kleine kloof en kon zo beginnen aan de uitbouw van haar voorsprong.

Achter Van Loy sloegen Loes Sels, Jolien Verschueren en Joyce Vanderbeken de handen in elkaar maar echt naderen op de vroege vluchtster zat er niet in. Tijdens de voorlaatste ronde sloeg het noodlot toe bij Sels. Zij moest aan de kant met een opspelende ketting en zag zo een podiumplaats door haar neus geboord worden. Ellen Van Loy kwam niet meer in de problemen en kon haar lange solo afronden.

“Ik kon als eerste de zandbak inrijden en sloeg meteen een kloof op de rest. Ik besloot dan maar om door te gaan. Die vlugge aanval bracht heel wat risico’s met zich mee maar ik wou in de zone aan de bossen niet in de achtergrond verzeild raken, dus ging ik maar alleen op kop rijden. Eens ik voldoende voorsprong had kwam het eropaan de afstand tussen mij en de achtervolgers te behouden. Daarin slaagde ik ook. Dit is een mooie zege.”

“Ik ben super content met deze overwinning. Na mijn tegenvallende prestaties in Amerika begonnen er wat twijfels op te spelen omdat ik er zelf veel meer van had verwacht. Ook de Soudal Classic van Neerpelt viel voor mij wat tegen dus om de Berencross van Meulebeke te kunnen winnen doet zeker deugd.”

“Shana Maes nam een snelle start, maar niet veel later maakte ze een foutje waardoor ik er makkelijk over kon gaan en de koppositie overnam. Ik twijfelde geen seconde en trok stevig door. Ik sloeg meteen een gaatje en keek niet meer achterom. Op een gegeven moment had ik een voorsprong bijeen gereden van om en bij de halve minuut en dan kan je toch al wat met een geruster gevoel rondfietsen.”

“Ik heb nagenoeg geen fouten gemaakt en dat zorgde ervoor dat ik solo de wedstrijd kon afronden. Normaal gezien heb ik een kleine terugval na halfkoers, maar dat was vandaag niet het geval en dat doet het beste verhopen voor de zware cross morgen in Ronse. Ik wil ook even ploegleider Sven Vanthourenhout bedanken voor de tips die hij mij vandaag gegeven heeft. Hij maakte me duidelijk dat snel vooraan zitten heel belangrijk is op deze snelle omloop. Als je in een kopgroep rijdt met zeven à acht rensters, kan het er heel nerveus aan toe gaan en begint iedereen foutjes te maken. Er alleen vandoor gaan was vandaag zeker de beste keuze.”

Deel dit bericht