Van Loy zesde in Valkenburg

vanloyvalkenburg
De Nederlandse wereldkampioene Thalita de Jong (Raboliv) heeft zondag de wereldbekerwedstrijd in Valkenburg gewonnen. Zij haalde het na een solo voor haar landgenote Sophie de Boer, leider in de WB-stand. Europees kampioene Sanne Cant werd derde. Onze Ellen van Loy reed een uitstekende wedstrijd achter het toptrio.

Het was Sophie de Boer die in de openingsronde al snel het commando van een goed gestarte Ellen Van Loy overpakte. Achter hen volgden de Jong en Cant. De Amerikaanse Amanda Miller nam het peloton op sleeptouw. Bij het ingaan van de tweede ronde sloegen de Jong en de Boer een klein kloofje. Van Loy probeerde zich naar voor te reppen, net als een groepje met Cant, de Nederlandse Lucinda Brand en de Amerikaanse Amanda Miller.

In de derde ronde kregen we met de Jong, Cant, de Boer, Van Loy, Brand en Miller zes leidsters. Niet voor lang evenwel. De kopgroep brak in twee stukken en zo kregen we drie Nederlandse rensters aan de leiding. In de achtergrond maakte Ellen Van Loy een foutje en moest even voet aan grond zetten. Thalita de Jong ging op een technische strook versnellen en ontdeed zich definitief van haar metgezellen. Van Loy werd uiteindelijk vijfde na de Jong, de Boer, Cant en Miller.

Voor Jolien Verschueren werd het een rotwedstrijd. Ze startte rampzalig en moest na twee rondes al meer dan een minuut toegeven. De Kruishoutemse verdween in de achtergrond. Ze werd na een achtervolgingswedstrijd 23ste.

Deel dit bericht