Verschueren: ‘Het goede gevoel was nog steeds aanwezig’

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE RUDDERVOORDE
Jolien Verschueren legde zaterdag beslag op de tweede plek in de Waaslandcross. Zondag zette ze een minder resultaat neer in de Superprestige in Ruddervoorde.

“Na een inhaalrace kwam ik samen met Sanne Cant vooraan in de wedstrijd. Tijdens de voorlaatste ronde nam ik zelfs even een kleine voorsprong, maar 2 foutjes in de laatste ronde zorgden ervoor dat Sanne opnieuw wat kon uitlopen en daarna ook de zandstrook beter doorkwam. Na de wedstrijd was het een kwestie van snel te herstellen om in Ruddervoorde weer goed voor de dag te komen”, reageerde Jolien Verschueren na de Waaslandcross.

Het resultaat in Ruddervoorde was een pak minder. Na een enorm zwakke start begon ze vol moed aan een inhaalrace. Een valpartij gooide wat roet in het eten. “Daarna ondervond ik nog wat problemen met het versnellingsapparaat en de ketting, die niet op de tandjes bleef zitten”, stelt Jolien. “Ik heb veel tijd verloren om alles opnieuw in orde te krijgen en stond ook een hele tijd stil. Vanaf plek 22 kon ik mijn wedstrijd verderzetten. Ik deed iets waar niemand nog in geloofde, ik wist terug te komen en uiteindelijk nog 11de te eindigen. Een slechte uitslag, maar het goede gevoel was wel nog steeds aanwezig.”

Deel dit bericht