Verschueren tweede in zand van Waaslandcross

verschuerenwaasland
Sanne Cant heeft in de Waaslandcross in Sint-Niklaas haar vijfde overwinning van het seizoen geboekt. De Belgisch kampioen haalde het na een spannende strijd voor Telenet Fidea Lion Jolien Verschueren. Laura Verdonschot fietste naar de derde plaats.

Ellen Van Loy en Maud Kaptheijns schoten het snelst uit de startblokken, maar het tweetal werd bij het ingaan van de eerste zandstrook tot de orde geroepen door Sanne Cant.

De Belgisch kampioene bleef in het zand het langst in het zadel en leek in de eerste ronde de wedstrijd al in een beslissende plooi te leggen. Van Loy en Jolien Verschueren volgen aan de streep al op meer dan tien seconden.

Verschueren zette echter door en knabbelde ronde per ronde aan haar achterstand. Schouder aan schouder gingen Verschueren en Cant de laatste ronde in voor een spannend slot.

De Oost-Vlaamse – dinsdag nog de beste in de Koppenbergcross – versnelde, maar moest na een foutje bergop haar haar voorsprong terug inleveren. Cant profiteerde optimaal. De Lilse dook als eerste de mulle zandstrook in, verdapperde en maakte opnieuw het verschil. Solo reed de Belgisch kampioene naar haar vijfde overwinning van het seizoen. Verschueren en Laura Verdonschot legden beslag op plaats twee en drie.

VERSCHUEREN: ‘MOET NOG WAT MEER LEREN WRINGEN’

Op een paar meter van de winnares had Verschueren weinig moeite om haar ontgoocheling te verbijten. “In de laatste ronde maak ik een foutje, waardoor Sanne (Cant, nvdr.) terug in het wiel kroop. Ze heeft het daarna slim uitgespeeld. Ik heb nog geprobeerd om het gaatje te dichten, maar de vogel was gaan vliegen.”

Vroeg in de wedstrijd had Verschueren al de nodige krachten verspeeld. “Ik was goed vertrokken, maar in het wringen in de eerste bocht heb ik me opzij laten zetten en moest ik opnieuw aan een achtervolgingsrace beginnen. Wat ik daar aan moet toen? Misschien toen ik toch nog iets te veel respect.”

Deel dit bericht