Verschueren vloert wereldkampioene op de Koppenberg

2_01024940_verschueren
Jolien Verschueren heeft zichzelf opgevolgd als winnares van de Koppenbergcross. De renster van Telenet Fidea Lions haalde het in de tweede manche van de IJsboerke Ladies Trophy na een schitterend duel met wereldkampioene Thalita De Jong.

Thalita De Jong sloeg al snel een kloof en leek van plan er een one-woman-show van te maken, maar dat was buiten Jolien Verschueren gerekend, die als enige de kloof kon dichten. Sophie De Boer, Christine Majerus en Sanne Cant probeerden tevergeefs aan te pikken.

De Jong probeerde in bijna iedere afdaling Verschueren af te schudden, maar het pluimgewicht van de Telenet Fidea Lions reed elk gaatje weer dicht zodra het een meter bergop ging. Rondenlang keken we naar een beklijvend spektakel. Schouder aan schouder gingen De Jong en Verschueren de laatste honderden meters in.

Na een ultieme versnelling van Verschueren op de kasseien van de Koppenberg moest De Jong definitief het hoofd buigen. Verschueren won met 11 seconden voorsprong!

Sophie De Boer legde op bijna twee minuten beslag op de derde plaats. Ellen Van Loy finishte als achtste op 3’15” van haar ploeggenote Verschueren.

De Jong en Verschueren doen een uitstekende zaak in de tussenstand van de IJsboerke Ladies Trophy. Verschueren is nu opgerukt naar de tweede plaats op 45 seconden van De Jong.

VERSCHUEREN: “VOELDE DAT IK BERGOP VERSCHIL KON MAKEN”

Jolien Verschueren maakte een paar vreugdesprongetjes met de fiets aan de finish. Ze reageerde dan ook erg uitgelaten na de finish: “Ik voelde dat Thalita vaardiger was in de afdaling, maar bergop kon was ik dan weer beter. Ik wilde de wedstrijd bergop hard maken voor Thalita.”

“Van mij mag het iedere week bergop gaan zoals vandaag”, aldus Verschueren. “Nochtans was het mentaal wel moeilijk. Ik moest blijven gaan.” Verschueren combineert de cross met een job als leerkracht. Of ze van plan is dat te veranderen? “Neen. Ik haal veel voldoening uit mijn job als leerkracht. Mijn collega’s zijn ook een enorme steun. Ik blijf de cross zien als hobby.”

Deel dit bericht