VERSLAG. Lucinda vlamt naar zege in Zolder, Quinten op podium

CYCLOCROSS WORLD CUP HEUSDEN-ZOLDER WOMEN
Lucinda heeft na een spektakelstuk haar tweede wereldbekermanche gewonnen in Heusden-Zolder. Bij de mannen reed Quinten naar een derde podiumplek. Een moedige Toon behoudt ondanks een ribblessure de leiding in de Wereldbeker.

Lucinda ging samen met Worst, Vos en Alvarado de slotronde in op het circuit van Zolder. Onze Nederlandse kampioene gooide zich zonder angst in de technische afdalingen en toonde zich ijzersterk op de vlakke stukken. In een oneindig lange sprint troefde ze Alvarado af, goed voor haar tweede wereldbekerzege in vijf dagen tijd.

Lucinda Brand:

“Het was een enorm explosieve wedstrijd. Totaal niet te vergelijken met de wedstrijd in Namen. Mijn concurrentes wisten heel goed op welke plekken ze vooraan moesten zitten. Dat maakte het heel lastig. In de slotsprint had ik totaal geen idee wie er aan mijn wiel zat. Ik was vooral bezig met de gedubbelde renners in te halen. Toen we in de laatste rechte lijn keken zaten keek ik even achterom. Ik zag iemand in mijn wiel zitten en ben dan maar vol aangegaan.”

Dames

1. Lucinda Brand
2. Ceylin Alvarado
3. Annemarie Worst
16. Ellen Van Loy
43. Marthe Truyen

QUINTEN OP PODIUM, TOON HOUDT STAND

Bij de heren elite reed Quinten Hermans naar een knappe podiumplek. De Limburger moest in eigen provincie enkel Van der Poel en Sweeck laten voorgaan. Wereldbekerleider Toon weerde zich als een duivel met zijn twee gebroken en twee gebarsten ribben. Met een knappe 14de plek na een valpartij in de start zette hij een mooie prestatie neer. Hij blijft ook aan de leiding van de Wereldbeker met nog twee wedstrijden te gaan.

Nicolas Cleppe kwam niet aan de start met wegens buikgriep. Lars Van der Haar (9de) kwam ten val en had na afloop last van zijn kuit.

Quinten Hermans:

“Voor de start had ik wat bang voor deze wedstrijd na een paar mindere dagen. Maar van in de start had ik het goede gevoel te pakken. Ik reed veel op kop. Ja ik moet me soms wat leren intomen, maar ik hou niet van het gewring.”

Toon Aerts:

“De twee gebroken en twee gebarsten ribben werden vandaag goed vastgezet. Tijdens de wedstrijd zat ik niet zo goed op de fiets als anders. Ik had vooral last van de rug, maar uiteindelijk ben ik toch content met de wedstrijd en het resultaat. Ik wilde vandaag enkel wat punten sprokkelen voor de wereldbeker. Dit resultaat na een dramatische start is onverhoopt.”

Heren Elite

1. Mathieu Van der Poel
2. Laurens Sweeck
3. Quinten Hermans
6. Corné Van Kessel
9. Lars Van der Haar
10. Thijs Aerts
14. Toon Aerts
17. Jim Aernouts

ANDREAS 16DE BIJ BELOFTEN, PECH VOOR YENTL

Bij de beloften kende Yentl Bekaert materiaalpech. Al in de eerste ronde brak zijn ketting doortwee en had het geen zin meer om verder te rijden. Andreas Goeman startte vanop de laatste rij, maar knokte zich weer in de wedstrijd. Aan de finish legde hij beslag op de 16de plek.

Beloften

1. Kevin Kuhn
16. Andreas Goeman
DNF Yentl Bekaert

Deel dit bericht