Vier renners in top-10 Bern

aertsbern
Toon Aerts was de beste van de Telenet Baloise Lions in de wereldbekerwedstrijd in Bern. Hij werd tweede bij de profs. In totaal eindigden vier renners van de ploeg in de top-10.

“Eli Iserbyt was vandaag opnieuw heel sterk”, vertelde Belgisch kampioen Toon Aerts in het perstentje aan de camera’s van Play Sports. “Ik heb een heel goed weekend achter de rug en kan alleen maar tevreden zijn. Het was lastig vandaag, en ik had niet de beste benen na gisteren en de daaropvolgende reis naar hier. Dat is bij iedereen zo, behalve bijvoorbeeld bij Michael Vanthourenhout die daardoor goed kon starten. Het werd uiteindelijk een tactische finale waarin ik tweede kon worden.” Aerts panikeerde niet bij zijn mindere start. “Iedereen valt hier uiteindelijk op zijn plaats. Het was enkel spijtig dat ik daardoor het ploegenspel tussen Eli en Michael in de beginronden niet kon verbrodden. Gelukkig zat er nog veel op in de slotronde.”

Quinten Hermans werd uiteindelijk vierde. “Ik moest zelf van hem weg rijden, maar ik moet zeggen: we hebben uitstekend samengewerkt. Dat is niet altijd eenvoudig bij een renner die binnenkort vertrekt uit de ploeg. Ik apprecieer dat en hoop dat ik hem kan terugbetalen.” Met Corné Van Kessel (5de) en Lars Van Der Haar (6de) eindigden nog twee profs in de top-10. Nicolas Cleppe werd 11de, Thijs Aerts 12de en Jim Aernouts 13de.
Andreas Goeman werd bij de beloften 12de. Ellen Van Loy behaalde dezelfde plaats bij de vrouwen.

Deel dit bericht