Wauw! Drie kersverse Europese kampioenen

EK2021
Waanzinnige Europese kampioenschappen voor de Baloise Trek Lions op de Col du VAM in het Nederlandse Drenthe. Lars, Lucinda en Shirin reden in hun categorie naar de Europese titel.

Lucinda pakte uit met een demonstratie bij de elite vrouwen. Ze reed al vroeg in de wedstrijd weg uit een elitegroep en dartelde onweerstaanbaar naar haar allereerste Europese titel.

Shirin trok zondagmiddag ook meteen van leer in de wedstrijd bij de vrouwen beloften. Onze jonge Nederlandse kon topfavoriete Puck Pieterse afhouden en reed stralend naar de Europese trui.

Lars zorgde zondag voor de kers op de taart en een verrassing van formaat. In de tweede helft van de wedstrijd rekende hij Quinten Hermans in. Bij het ingaan van de laatste ronde reed onze leeuw met een versnelling weg waarop niemand nog een antwoord had. Een euforische Lars kraaide victorie op de Col du VAM. Toon finishte mooi vierde.

Bij de mannen beloften streed Thibau tot in de slotmeters mee voor de Europese titel. Pas in de sprint moest hij zich gewonnen geven tegenover Ryan Kamp. Thibau keerde met een mooie bronzen medaille huiswaarts. Wereldkampioen Pim finishte op plek 10.

Deel dit bericht