Weerbare Quinten rijdt naar sterke tweede plek in Waaslandcross

CYCLOCROSS SOUDAL CLASSICS WAASLANDCROSS
Quinten was in de Waaslandcross gebrand op een sterke prestatie na een zware trainingsperiode. In Domein De Ster reed hij een sterke cross en moest hij aan de finish als tweede enkel Mathieu Van der Poel voor zich dulden. Nicolas finishte mooi 6de.

Quinten en Nicolas maakten in de eerste wedstrijdhelft deel uit van een kopgroep van zes renners. Quinten voerde zelfs een aantal keer de forcing. Hij ging een aantal keer met Mathieu Van der Poel in de aanval en moest pas na een aantal versnellingen buigen. Onze Telenet Fidea Lion bleef lang hangen op 7-8 seconden en verzekerde zo een knappe tweede plek. Nicolas reed in de tweede wedstrijdhelft op eigen tempo naar een mooie 6de plek.

Quinten Hermans:

“Ik heb het gevoel dat ik goed uit een zware trainingsperiode ben gekomen. Ik startte goed en reed lang rond in de kopgroep. Ik kon Van der Poel een aantal keer pareren en bij zijn beslissende uitval nog een tijdje op 6-7 seconden blijven hangen. Het doet deugd om hier zo te kunnen rondrijden en dit geeft vertrouwen voor de kerstperiode en het BK.”

“Ik was ziekjes in de periode rond Koksije. Daarna heb ik hard getraind om richting de kerstperiode en het BK echt top te zijn. Het is plezant om dat in te zetten met een tweede plek.”

“Op een of andere manier liggen die vlakke parcoursen mij altijd beter dan de echte klimcrossen. Ik weeg maar 65kg, maar toch kom ik beter uit de voeten op het vlakke. Dat is al jaren zo en ik vraag me echt af hoe dat komt. Ik zou graag eens sterk voor de dag komen in een zware cross als Namen. Ik blijf hopen richting morgen!”

Nicolas Cleppe:

“Ik kon in de eerste wedstrijdhelft mee met de sterksten. Maar halfweg voelde ik dat de top-5 een tikkeltje te hard reed. Dan heb ik me genesteld op plek 6 en zonder te forceren die plek kunnen veiligstellen. Nog een positief punt: In Zonhoven miste ik explosiviteit, maar die vinnigheid heb ik vandaag teruggevonden in Sint-Niklaas.”

“Afgelopen week deed ik het wat rustiger aan met het oog op een zware periode. Morgen wacht in Namen een zwaar parcours dat me moet liggen. Bij de beloften kwam ik er goed voor de dag. Vorig jaar finishte ik er als neoprof 22ste, morgen mik ik op de top-15.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Quinten Hermans
3. Tom Meeusen
6. Nicolas Cleppe

Deel dit bericht