Wegen Niels Merckx en Baloise Trek Lions gaan uit elkaar

IMG_9698-2
Wegwielrenner Niels Merckx (26) heeft na onderling overleg met de ploegleiding beslist om Baloise Trek Lions te verlaten. Merckx - winnaar van de Ronde van Vlaams Brabant in 2020 - kwam dit seizoen onze wegploeg versterken, maar kwam door fysieke en mentale obstakels niet aan koersen toe.

Niels Merckx:

“Afgelopen winter was ik enorm enthousiast over mijn overstap naar Baloise Trek Lions voor het wegseizoen. Ik wilde deze unieke kans met beide handen grijpen en vloog er meteen vol in. Ik legde mezelf enorm veel druk op richting het wegseizoen. In 2021 ging ik namelijk tussen de profs rijden.”

“Ik was dag in, dag uit alleen nog maar met de fiets bezig. Op training deed ik meer dan gevraagd en negeerde de signalen vanuit mijn omgeving. Fietsen werd meer en meer een opdracht in plaats van een hobby. Ik verloor het plezier in het wielrennen en dat resulteerde in een slecht gevoel op de fiets in het voorjaar. Ik raakte overtraind en kreeg het mentaal moeilijk.”

“Ik ging mentaal door een donkere periode. Na lang nadenken en overleg met mijn trainer, psycholoog en de ploegleiding heb ik dan ook zelf de keuze gemaakt om de ploeg te verlaten. Vanuit de ploeg kreeg ik de kans om volgend seizoen opnieuw mijn kans gaan. Maar voor mezelf zou deze tweede kans de druk alleen maar groter maken. Ik moet eerst terug naar de basis van het fietsen. De druk die ik mezelf oplegde werkte verlammend. Ik zet een stap terug om eerst het plezier op de fiets terug te vinden. Daarna zien we wel.”

Vanuit de ploeg hebben we alle begrip voor Niels zijn dappere beslissing. Mentale gezondheid komt op de eerste plaats. We steunen hem in zijn keuze en wensen hem alle succes toe in zijn toekomst.

Voor onze andere mannen resten de komende weken drie rittenwedstrijden: de Tour de Wallonië (20-24/07), Vermarc Ronde van Vlaams-Brabant (28/07-01/08) en de Tour de la Province de Namur (4-8/08).

Deel dit bericht