Wegploeg 2021 krijgt vorm

MERCKXDIETEGEN
Niels Merckx en Dietmar Ledegen komen volgend seizoen onze rangen op de weg versterken. Ook Daan Mariën en Jelle Looijen blijven aan boord.

Het veldritseizoen is volop aan de gang, maar we zijn ondertussen al volop bezig met de uitbouw van onze wegploeg voor 2021. Ook in 2021 zullen beloften Daan Mariën (21) en de Nederlander Jelle Looijen (20) onze kleuren op de weg verdedigen. In 2020 maakten ze al deel uit van onze wegploeg, maar door de bekende omstandigheden kregen ze maar weinig de kans om hun talenten te tonen. Komend wegseizoen rekenen we dus opnieuw op hun krachten.

Zij worden aangevuld met twee sterke elites zonder contract: Niels Merckx en Dietmar Ledegen. Niels Merckx (26) uit Tielt-Winge was dit jaar eindwinnaar van de Ronde van Vlaams-Brabant. Dit deed hij door o.a. Toon Aerts af te houden in de vijfdaagse rittenwedstrijd. Merckx zal ook een aantal gravelwedstrijden betwisten voor onze ploeg.

Tweede aanwinst Dietmar Ledegen (28) uit Herenthout is werkzaam voor Energy Lab en daarnaast een succesvol eliterenner zonder contract. Zo schoot hij afgelopen zomer nog raak in de Keizerskoers in Noorderwijk. We kijken uit naar de komst van beide renners en wensen nadrukkelijk hun huidige ploegen – Urbano Cycling Team en Heist Cycling Team – te bedanken voor de vlotte samenwerking.

Op 31 december zullen we helaas afscheid nemen van onze profrenner Nicolas Cleppe, die bijna 10 seizoenen onze kleuren verdedigde. Zijn contract zal niet verlengd worden. Cleppe voegde zich al in de zomer van 2011 bij het team als eerstejaarsjunior. De West-Vlaming finishte in die periode tweemaal op het podium van het BK en won de Jingle Cross in het Amerikaanse Iowa. Daarnaast zullen we hem voor altijd herinneren als een bijzonder geestige ploegmaat. De winnaar van de Ronde van Luik 2019 wil zich volledig focussen op de weg en is daarbij nog op zoek naar een ploeg.

Afgelopen week raakte al bekend dat belofte Andreas Goeman op 1 januari de overstap maakt naar Tarteletto – Isorex.

Foto Niels Merckx: Jo Groenevinger © Cyclingsite

Deel dit bericht