Yentl Bekaert wint na lange solo in Ronse

SBEyentlbekaertTFL
Yentl Bekaert heeft in Ronse de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee op zijn naam geschreven. De West-Vlaming wist een lange solo succesvol af te ronden. oon Vandebosch eindigde tweede voor Jelle Camps. Andreas Goeman kwam net te kort voor het podium en werd vierde.

Bekaert heeft de wedstrijd bij de juniores simpelweg gedomineerd. Omzeggens van bij de start zette hij zich op kop van de wedstrijd en stond die positie niet meer af. Enkel de strijd voor de tweede plaats kon nog voor enig animo zorgen. Uiteindelijk was Toon Vandebosch net iets beter dan Jelle Camps. Goeman werd vierde en Florian Vermeersch eigende zich de vijfde plaats toe.

“Al van in de verkenning had ik een goed gevoel. Bovendien ligt de omloop hier op de Hotond mij uitstekend”, stelde Bekaert na afloop van de cross. “Ik nam reeds in de eerste ronde de koppositie over van Camps en kon al snel een gaatje slaan. Met nog twee ronden te gaan groeide mijn zelfvertrouwen en stak ik nog een tandje bij. De overwinning kwam niet meer in het gedrang.”

Goeman was teleurgesteld met de vierde plek. “De wedstrijd begon uitstekend en nadat Yentl op kop reed, zat ik in een zetel”, klonk het achteraf. “Iets later zag het er een pak minder uit. Ik was aan het wegrijden van de achtervolgers, totdat ik door een put reed en mijn ketting helemaal oversloeg. Van de tweede plaats zakte ik ineens terug naar de vijfde stek. Vrij snel kon ik het kloofje dichten en streden we met drie voor de ereplaatsen. Ik probeerde nog het verschil te maken in de laatste ronde, maar ik kreeg ze niet uit het wiel. Het draaide uit op een sprint en daar waren de andere twee simpelweg te sterk.”

Bij de beloften werd de GP Mario De Clerq een kolfje naar de hand van Joris Nieuwenhuis. De Nederlander won solo voor Eli Iserbyt en Sieben Wouters. Nicolas Cleppe was de beste Telenet Fidea Lion op een zesde plaats.

De beginfase zag er althans alles behalve slecht uit. Quinten Hermans opende de debatten en ook Nicolas Cleppe en Thijs Aerts waren vooraan aanwezig. Europees kampioen Quinten Hermans moest zijn snelle start bekopen en viel wat terug. Op het einde van de wedstrijd gaf hij er vroegtijdig de brui aan.

Nicolas Cleppe streed lang voor een vijfde plaats, maar eindigde uiteindelijk zesde. Kobe Goossens kende een slechte start en kwam in de eerste ronde door op een 30ste plaats. Hij reed echter een schitterende wedstrijd en knokte zich terug naar een tiende stek. “Ik voelde me veel beter dan afgelopen weekend in Gieten”, stelde hij na afloop. “Na een foutje in de eerste bocht werd het enorm moeilijk voor mij. Ik bleef er in geloven en slaagde er nog in tiende te worden op deze zware omloop. Volgend weekend staat Zonhoven op het programma en daar heb ik wat goed te maken.” Kobe kwam vorig seizoen in Zonhoven twee keer ten val en liep daarbij een ontsteking aan de knie op. Hij zint duidelijk op revanche.

Thijs Aerts had wat last van de warmte en zakte na een sterke opener ook wat plaatsen terug. Hij zou uiteindelijk als twaalfde eindigen

Deel dit bericht