Yentl finisht na een krachttoer top-5 in Koksijde

CYCLOCROSS CYCLING WORLD CUP KOKSIJDE
In de eerste Wereldbekermanche in Koksijde ging belofte Yentl van start vanop de laatste rij. Na een krachttoer en lange inhaalrace finishte hij in de top-5. Andreas eindigde 11de. Ook onze dames maakten een sterke indruk. Ellen finishte 8ste, Fleur tekende voor haar eerste top-10 plek, een derde plek bij de beloften.

Yentl Bekaert:

“Als je ziet waar ik moest starten ben ik uitermate tevreden met deze prestatie. Ik moest als deel van de B-ploeg op de allerlaatste rij starten. Ik kon gelukkig de valpartij bij de start wel ontwijken. Dan kon ik ronde per ronde opschoven. Vaak koos ik in de zandpassages een eigen pad om te lopen.”

“Door mijn slechte startpositie was top-10 mijn doelstelling. Ik steeg boven de verwachtingen uit en deed zelfs mee voor het podium! Dekker pakte me de laatste ronde nog terug. Op dat moment voelde ik dat een podiumplek moeilijk zou worden, maar top-5 is prachtig hier. Het was jammer dat ik de Belgische selectie voor het EK in Rosmalen miste. Ik heb vandaag kunnen tonen wat ik waard ben en hoop mijn plekje weer te heroveren.

Uitslag beloften

1. Thomas Pidcock
2. Antoine Benoist
3. Jens Dekker
5. Yentl Bekaert
11. Andreas Goeman

Klassement beloften

1. Tom Pidcock 160p.
2. Antoine Benoist 140p.
3. Niels Vandeputte 94p.
13. Yentl Bekaert 46p.
14. Andreas Goeman 46p.

Ellen Van Loy:

“Het was een heel heel lastige wedstrijd. De zandstroken volgen elkaar heel snel op en dan is het moeilijk om goed te recupereren. Sommigen kunnen dan zelfs op die tussenstukken nog een ferm tempo ontwikkelen.”

“Ik stond met een bang hartje aan de start, maar blik met een goed gevoel terug op de cross. Mooi dat ik na vijf wedstrijden in het klassement derde sta. Dit versterkt mij enorm en geeft me een mentale boost. Het is een beloning voor mijn regelmaat.”

Fleur Nagengast:

“Ik denk dat ik een goeie wedstrijd heb gereden. Ik ben blij met mijn eerste top-10 plek in een wereldbekermanche tussen de grote dames! Ik start nog steeds vanop de vierde rij, dus de wedstrijd goed indelen was vandaag cruciaal. Ik had nog iets over in de slotrondes. Het waren veel looppassages, maar die gingen me goed af!”

Uitslag

1. Denise Betsema
2. Nikki Brammeier
3. Annemarie Worst
8. Ellen Van Loy
10. Fleur Nagengast
30. Marthe Truyen

Deel dit bericht