Zevende plek voor Jim in Bredene

CYCLOCROSS RACE BREDENE
Jim is zevende geëindigd in de Brico Cross in Bredene. Hij reed een sterke wedstrijd, maar kon in de finale niet meer meestrijden voor een podiumplek. Toon werd dertiende.

Jim was in Bredene in goeden doen. Halfweg koos hij voor het offensief met Venturini, Vanthourenhout en Vermeersch, maar ver reikte die poging niet. In de finale muisden Van Aert en Sweeck ervanonder en moest Jim aan het eind tevreden zijn met een zevende plaats.

‘Het gevoel was beter dan de uitslag’, vatte hij zijn wedstrijd samen. ‘Ik probeerde na een paar ronden weg te glippen met een groepje, maar dat lukte niet. Alles kwam weer samen en toen vertrokken Sweeck en Van Aert. In de finale heb ik me te veel laten doen.’

Het is voor Jim na Loenhout gisteren wel de tweede toptienplaats in evenveel dagen. ‘Dat is goed. De conditie gaat merkbaar in stijgende lijn. En met de kampioenschappen voor de deur kan ik daar enkel blij mee zijn.’

Ook Europees kampioen Toon Aerts was naar de Belgische kust afgezakt. Hij ging goed van start, maar viel dan terug en eindigde op de dertiende plaats.

Deel dit bericht