Zilveren Corné blinkt op podium in Nederland

NK Veldrijden
Wat in België niet lukte, deed Corné wel in Nederland. Op het NK eindigde hij na een tweede plaats met zilver op het podium. Lars miste dan weer met luttele seconden de bronzen medaille.

Afgelopen week won Corné nog in Surhuisterveen de generale repetitie voor de titelstrijd bij onze noorderburen en vandaag toonde hij opnieuw zijn goede vormpeil op het kampioenschap zelf. Hij eindigde tweede op 25 seconden van de ongenaakbare Van der Poel.

‘Het maximaal haalbare’, vindt hij. ‘Mathieu had een mindere start en ik probeerde met een snelle start ervan onder te muizen. Maar al snel kwam hij terug. En een beetje later maakte ik een foutje en was hij weg. Treuren doe ik niet. Integendeel, met die tweede plek ben ik heel blij. Want het was op het einde nog een spannende strijd met Nieuwenhuis’

Ook Lars liet opnieuw een sterke prestatie noteren. Hij was lange tijd in de running voor de laatste podiumplek, maar finishte uiteindelijk op vijf seconden van een bronzen medaille. ‘Ik heb me geamuseerd’, vertelde hij.

‘Het bochtige parcours lag me en bijna eindig ik nog op het podium. Bovendien heb ik bijna de hele wedstrijd alleen gereden. Heel tevreden om dan nog vierde te worden vlak na de derde. Opnieuw is dit een grote stap in de goede richting. En toch: als je zo dichtbij komt, wil je ook op het podium. Dat is wel jammer.’

Deel dit bericht