Zilveren Ellen pakt zevende BK-medaille: ‘Diegene die het meeste deugd doet’

KOKSIJDE CYCLOCROSS NATIONAL CHAMPIONSHIPS WOMEN
Schrijf Ellen nooit af! In het Belgisch kampioenschap in Koksijde liet ze een moeilijke periode achter zich met een tweede plek en bijhorende zevende BK-medaille.

Laura Verdonschot, Loes Sels en Sanne Cant reden in de eerste wedstrijdhelft voor Ellen uit. Een valpartij in de tweede ronde was daar mee de oorzaak van. Ellen kwam beter en beter in haar ritme en passeerde Sels en Verdonschot richting een knappe tweede plaats, haar zevende eremetaal in haar carrière.

Ellen Van Loy:

“Ik verscheen met veel twijfels aan de start van dit Belgisch kampioenschap. De resultaten vielen wat tegen de voorbije weken en dat gaf me een onzeker gevoel. Maar mijn gevoel werd beter en beter in Baal en Leuven.”

“Het parcours in Koksijde ligt me niet goed. Al is het hier wel eerlijk. De snelle starters vielen op een bepaald moment allemaal terug. Misschien presteerde ik vandaag beter door de lage verwachtingen. Dat zijn misschien wijze woorden die ik meer moet hanteren.” (lachend)

“Is dit al mijn zevende BK-medaille? Dit is diegene die het meeste deugd doet. Vooraf had ik mezelf niet op de tweede plaats verwacht. De concurrentie op het Belgisch kampioenschap is gegroeid. Ik ga graag verder op mijn elan in de laatste crossmaand.”

Deel dit bericht